Selecteer een pagina

Het cadeau

2 mei 2018

Lopend in Sint Jansdal, ziekenhuis te Harderwijk, op weg naar de Intensive care afdeling om een reumapatiënt een massage te geven. Vrienden van haar willen iets positiefs en ontspanning voor haar bieden en hebben daarvoor Wellness & Welzijn ingeschakeld.

De patiënte is al 3 weken opgenomen en kijkt er naar uit om naar huis te gaan. Ze heeft al een paar jaar reuma maar een situatie waar ze nu in terecht is gekomen heeft ze nog niet eerder meegemaakt. Ze wisselde van medicijnen en de nieuwe medicijnen in combinatie met andere medicijnen die ze al langere tijd gebruikt leverde een medicijnvergiftiging op. Met als resultaat dat ze meer last kreeg van haar gewrichten. Zo erg dat ze op de intensive care belande.

Al 20 jaar werkzaam als woningbegeleidster van mensen met een verstandelijke beperking, vertelde de patiënte. De verpleegkundige kwam nog even binnen om zuurstof bij haar te sprayen. Toen ze weg was kon de patiënte kiezen welke massage ze graag wilde ontvangen en ze koos voor voetmassage.

Een warm kompres om haar voeten gewikkeld voor dat de massage begint. Ondertussen vertelde de patiënte over haar gezin. In de avond kwam haar man weer op bezoek. Die was nu naar één van haar dochters. Terwijl de massage door ging liet de patiënte weten hoe fijn ze het vond om even afleiding te hebben. Na een uur weer lopend naar de hoofduitgang van het Sint Jansdal ziekenhuis.

Meer blogs

Hoop doet leven

Hoop doet leven

Een kwetsbaar mensje liggend in bed. Heel tenger en fragile, geen vlees op haar botten. Elk botje...

Tranen en geluk

Tranen en geluk

Het is weer de hoogste tijd voor het Wilhelminakinderziekenhuis. Kinderen blij maken door ze even af te leiden van het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *