Selecteer een pagina

De wandelaar

3 december 2017

Als schoonheidsspecialiste kan ik niet alles alleen en daarom worden er ook andere wellness professionals ingezet. Zoals deze keer, een patiënte van 57 met uitgezaaide eierstokkanker had bij de kapster van het UMC Utrecht aangegeven graag een pedicure behandelingen te willen. Dit moest op een korte termijn geregeld worden omdat ze niet lang meer te leven had. Binnen 24 uur kon ik een pedicure uit mijn pool inzetten.

De pedicure

Bij het UMC Utrecht op de kamer van de patiënte aangekomen vond ik een vrouw, die er mooi en stralend uitzag. Tijdens het uitpakken en neerzetten van mijn pedicure attributen begonnen we te kletsen. Ze kwam relaxt over en bleef lekker warm onder de dekens liggen met haar voeten eronderuit.

Tijdens de behandeling vertelde ze over haar gezin, haar 4 kinderen en haar kleinkinderen. We hadden het over de eerlijkheid van kleine kinderen dat deze zo puur is. Ze vertelde over één van haar kleinzonen, hij praat tegen iedereen. Hij vertelde over oma tegen een wildvreemde en dat zij pijn in haar buik heeft. De wildvreemde persoon zei: “dan heeft jouw oma zeker teveel snoepjes gegeten”. De kleinzoon ging hierin mee en nu heeft oma “teveel snoepjes gegeten”. Heerlijk hoe onbevangen de wereld van kleine kinderen nog is.

Gepassioneerd vertelde ze over het wandelen tegen kanker. Ze had in 7 maanden tijd het trekvogelpad gewandeld, dat is ruim 400 km van west naar oost Nederland. De wandelingen doet ze het liefst alleen want dan sta je het meest open voor de dingen en de mensen die je tegenkomt en dit was nou juist wat ze zo mooi vond van het lopen.

Na afloop van de pedicure behandeling overhandigde de patiënte mij een blad, waar haar wandelavonturen in staan. Ik bedankte haar en ging met een voldaan gevoel naar de volgende patiënt voor een pedicure behandeling.

Meer blogs

Hoop doet leven

Hoop doet leven

Een kwetsbaar mensje liggend in bed. Heel tenger en fragile, geen vlees op haar botten. Elk botje...

Tranen en geluk

Tranen en geluk

Het is weer de hoogste tijd voor het Wilhelminakinderziekenhuis. Kinderen blij maken door ze even af te leiden van het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *