Selecteer een pagina

De man met de (verkoop) kar

12 juni 2018

De kapster van het UMC Utrecht nam contact met ons op. Een patiënt met slokdarm kanker die om een pedicure vraagt. Er was wel enige haast bij want de patiënt is uitbehandeld en heeft niet meer lang te leven. Direct regelden we een pedicure voor dezelfde dag. Enthousiast werd de pedicure op de verpleegafdeling ontvangen.

Pedicure

Negen weken lag de patiënt in het ziekenhuis en waarschijnlijk zou hij volgende week naar huis mogen, naar het dorp waar hij zijn hele leven minus een maand al woonde. Getrouwd of een relatie had hij niet en daar had hij in zijn leven ook niet echt de tijd voor. Hij had een druk sociaal leven in het dorp, hij biljartte en deed aan kaarten in het verenigingsleven. Daarnaast fietste hij veel, onder andere met zijn broer. Net 6 maanden voordat hij het ziekenhuis in ging had hij een nieuwe elektrische fiets gekocht, hiervan heeft hij niet veel gebruik van kunnen maken. En zodra hij thuis komt zal deze dan ook niet meer door hem worden gebruikt.

Zijn carrière was hij ooit begonnen met een groente en van alles en nog wat kar, met een paard ervoor. Heel het dorp ging hij door, en druk dat hij het had, 60 uur in de week werken was geen uitzondering was. Na een aantal jaren werd het paard vervangen, het werd moderner met een soort van vrachtwagen.

Na verloop van tijd werd 60 uur in de week werken te veel voor hem. Ondanks dat hierin heel zijn ziel en zaligheid lag en hij het nog steeds heel druk had, stopte hij. Hij ging werken als manager bij een supermarkt en wist precies wat en wanneer mensen in het dorp gingen kopen. Nu vertelt hij daar nog steeds over: “Aardbeien eten mensen vooral in het weekend en hutspot door de weeks”. Hij is, totdat hij ziek werd, blijven werken dit ondanks dat hij de pensioenleeftijd al gepasseerd was. Hij had er gewoon lol en plezier in en bleef zo onder de mensen en in contact.

In het dorp ging hij naar zijn buurvrouw die pedicure is, vertelde hij”, ondertussen is de behandeling afgerond. Volgende week mag hij naar huis, hij verwacht veel mensen die langskomen.

Zo zie je maar weer, wie geeft krijg ook vaak iets terug bijvoorbeeld liefde en aandacht. Tenslotte is dit wat elke mens nodig heeft.

Meer blogs

Hoop doet leven

Hoop doet leven

Een kwetsbaar mensje liggend in bed. Heel tenger en fragile, geen vlees op haar botten. Elk botje...

Tranen en geluk

Tranen en geluk

Het is weer de hoogste tijd voor het Wilhelminakinderziekenhuis. Kinderen blij maken door ze even af te leiden van het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *